Lean oplossingen


Lean toepassingen zijn divers en altijd maatwerk. Onze dienstverlening bestaat uit een aantal bouwstenen waarmee we altijd een pakket op maat kunnen samenstellen. Bij ieder onderdeel staat kennisoverdracht van Veranderkracht naar uw organisatie centraal.


Quick Scan


U wilt Lean gaan toepassen, maar twijfelt nog over de manier van toepassen in uw organisatie of team? Dan is de Quick Scan een geschikt instrument voor u. 
Een Quick Scan levert inzicht op in de mogelijke resultaten die een organisatie of team met Lean kan bereiken.  
Het resultaat van de Quick Scan bevat een aantal Quick Wins (snelle verbeter ideeën die u zelf kunt invoeren) en een tastbaar besparingspotentieel dat u, alleen of samen met Veranderkracht, kunt bereiken door het toepassen van Lean.
MeerMinder


Kaizen evenement


U hebt een concreet probleem dat u snel en effectief op wil lossen? Kies dan voor een Kaizen evenement. Bij concrete problemen kunt u denken aan; Te veel reparatiewerkzaamheden, overlegstructuren die niet effectief zijn, levertijden die te lang zijn, etc.
Een Kaizen evenement is een vijfdaags Lean evenement waarbij Veranderkracht uw medewerkers volgens een vaste structuur begeleidt in het oplossen van het probleem. Samen en binnen vijf dagen.
MeerMinder


Lean Trainingen


U bent op zoek naar Lean kennis om zelf serieus aan de slag te gaan met verbeteren? Dan is Lean Training iets voor u. De Lean training is modulair opgebouwd en de verschillende modules worden, afhankelijk van uw doelstellingen, ingezet. De modules zijn:
o   Lean Basis
o   Lean Value Stream Mapping
o   Lean Operationeel Management
o   Lean Houding en Gedrag
Wilt u meer weten over de inhoud van de verschillende modules? Neem contact op via trainingen@veranderkracht.nl. Tijdens de trainingen wordt er altijd gewerkt aan de hand van concrete vraagstukken uit uw organisatie. Het resultaat van een training is dus behalve een opgeleid team ook altijd een meetbare verbetering. 
MeerMinder


Operationeel Management


Wilt u uw team prestaties actief gebruiken om verbeteringen te realiseren? Dan wilt u met Operationeel Management aan de slag.  Met operationeel management maak je prestaties zichtbaar in stuurinformatie en bruikbaar voor verbetering. Onze toepassing hiervan is vooral praktisch. Zo hebben wij bijvoorbeeld een workshop; “sturen naar kwaliteit”. In deze workshop gaan wij aan de slag met teamleiders en beantwoorden wij samen onder andere de volgende vragen:
o   Welke stuurinformatie gebruik je, en waarom?
o   Welke stuur stuurmaatregelen heb je in huis?
o   Hoe gebruik je stuurinformatie in je dagelijkse management?
o   Hoe krijg je operationeel management levend voor je hele team?
MeerMinder


Lean consultancy


Hebt u begeleiding nodig in de toepassing van Lean om de beoogde verbeteringen daadwerkelijk voor elkaar te krijgen? Wilt u resultaat garanties? Dan is Lean consultancy wellicht iets voor u.
Lean Consultancy is het meest veelzijdige onderdeel van onze dienstverlening. Wij kunnen binnen uw organisatie rollen vervullen die variëren van Lean coach tot interimmanager. De kracht van deze toepassing schuilt in een combinatie met één van onze andere diensten. Zo versterkt de keuze voor een Lean coach het effect van bijvoorbeeld een Lean training. In combinatie met een Quick Scan gaan wij graag resultaat gebonden consultancy afspraken aan.
MeerMinder


Lean Six Sigma oplossingen


Zijn grondige probleemanalyses of het meetbaar maken van verbeterresultaten uitdagingen die u herkent?Dat kunnen redenen zijn om specifiek te kiezen voor Lean Six Sigma. Wij hebben kennis van en ervaring in Lean Six Sigma in huis. Daarnaast beschikken wij over een betrouwbaar netwerk van (Master) Black Belts.
Lean Six Sigma Visie
MeerMinder